Zdravíme všechny příznivce železniční historie a doufáme, že na našem blogu najdou vše, co potřebují. V případě zájmu nás můžete kontaktovat na naší e-mailové adrese.

20. prosince 2009

110 let tratě Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou + fotovlak

Dne 12.12. 2009 vyjely na trať, vedoucí horskou krajinou osázenou malebnými roubenkami, mikulášské vlaky, které měly připomenout její 110. výročí. Nasazená vozidla na zvláštní vlaky byla 4230145 , 3100134 a M1311441. Atmosféru železniční stanice Martinice v podání mikulášských jízd, umocněnou čerstvě napadaným sněhem asi netřeba dále popisovat.. Mnohem větší potěšení však přinesl den druhý. Ten byl vyhrazen pouze platícím fotografům a díky spolupráci výtopny Jaroměř se podařilo nasazení lokomotivy 4230145, v dobové výzdobě let 70-tých, na pravidelný manipulační vlak. A tak v neděli ráno, mohly výfuky lokomotivy, v čele "manipuláku" loženého dřevem, rozezvučet zimní krajinu této krásné tratě z Martinic do Rokytnice. Místy prosvítající slunce a ochota vlakového personálu daly možnost fotografům pořídit dosti slušné záběry...
Touto cestou chceme poděkovat jak platicím fotografům, tak vlakovému personálu, bez kterých by nebylo možné akci zorganizovat.




Text: Martin Holub
Foto: Petr Holub ©

Žádné komentáře:

Okomentovat