Zdravíme všechny příznivce železniční historie a doufáme, že na našem blogu najdou vše, co potřebují. V případě zájmu nás můžete kontaktovat na naší e-mailové adrese.

9. srpna 2011

Parní expres "Prokop" a fotovlak do Bochova

Dne 6.8. 2011 jsme se vydali spolu s kamerou směrem k Plzni, na jízdu zdejší "pětasedmy" u příležitosti pátého ročníku Pivního maratonu Zámeckého pivovaru Chyše. Již před Plzní, míjíme Kařízek, Ejpovice, Chrást u Plzně, místa, při kterých před očima nabíhají v černobílých barvách obrázky výkonů plzeňských "albatrosů" navždy zachycené Miroslavem Petrem, či Jaroslavem Kocourkem. Vedle slavných "albatrosů" by jsme v okénkách některého jejich filmu jistě našli i 475111, které patří dnešní den. Je devět hodin a "jedenáctka" opouští Plzeň, před stanicí Plasy přejíždí 160 metrů dlouhý příhradový železniční most a přiváží cestující do Chyše. Odtud vlak pokračuje dál do Stanice Bochov, ovšem pouze jen pro fotografy. Plzeňská "pětasedma" v doprovodu "rybáků" tak dostává příležitost podívat se na trať s číslem 163, Protivec-Bochov, kde je již od roku 1996 zastavena pravidelná osobní přeprava..


Velké poděkování patří lokomotivní četě za ochotu, členům IMC, Jiřímu Rubínovi za organizaci celé jízdy fotovlaku a "hrstce" platících fotografů, díky kterým bylo možné zažít a zachytit nevšední zážitky, připomínající pravidelný parní provoz v letních měsících.




Text: Martin Holub
Foto: Petr Holub ©

Žádné komentáře:

Okomentovat